Quantcast
Channel: Ambela

Theepotkleedjes, Suikerpotkleedjes, Bloempotkleedjes......

0
0

Ik heb deze week nog wat multifunctionele kleedjes gehaakt. Voor onder de theepot had ik al bedacht. Maar ze doen het ook goed onder een bloempot, suikerpot of theekopje. "Mag ik een kleedje met goud" vroeg een aardige Mevrouw. Jazeker. Leuk, nog nooit gedaan.


Maar wat een gedoe, het bolletje was maar heel even een bolletje. En toen was het opeens een klittende berg goud. Toestanden. Maar wel een leuk resultaat. Ik ga nog weleens een kleedje met goud haken.


Enkele kleedjes zijn nog te koop, voor de hakers onder ons :ik heb geen patroon gebruikt, hoe leuk jullie ook zijn, je hoeft niet te mailen want er is geen patroon. Gewoon nahaken dus, mocht je een kopietje willen. Dat ging trouwens wel verkeerd deze week, dat 'ik doe altijd maar gewoon wat' gedrag. Voor de eerste keer haakte ik met katoen. Dat is wel wat anders dan acryl. Ik moet nu gaan tellen vrees ik.

Paspoorthoesjes.

0
0

Deze week heb ik paspoorthoesjes gemaakt. Natuurlijk niet de vijfentwintig die ik in gedachten had. Alles loopt altijd anders en zeker in de vakantie. Ja hier is het vakantie. Dat verschilt nogal per regio, deze vakantie. Zelfs in Rotterdam hebben niet alle scholen dezelfde vakantie. Maar Dochter en Zoon hebben (toevallig) allebei vakantie deze week en volgende week weer naar school.De hoesjes zijn iets anders deze keer. Ik heb ze gemaakt met de slotjes die ik ook voor de automapjes gebruik.


En ik haakte voor de eerste keer met katoen. Een kleedje gehaakt. Het is even anders, zeker niet gemakkelijker maar wel leuk.

Groeiboek

Next Corsages
0
0

Vorige week maakte ik en hoesje voor een groeiboek. Het welbekende consultatiebureauboekje.


Ik pakte de groeiboeken van mijn kinderen tevoorschijn voor de maat. Ja die is onveranderd gebleven begreep ik. En zette de schaar in de lap. De print was wel wat groter dan ik had verwacht. Jammer, eigenlijk heb ik het printje een beetje moeten verknippen. Maar er is genoeg van de lap over om er nog iets leuks van te maken met wat meer eekhoorn.
Corsages

Next Happy
Previous Groeiboek
0
0

Opruimen is niet echt mijn ding. Bel je voordat je langs komt dan is het huisje spik en span. En je krijgt een koekje bij de koffie. Onverwachts bezoek weet wel beter. Op een koekje kunnen ze rekenen, verder.... Maar ook bij aangekondigd bezoek val ik door de mand als er laatjes open getrokken worden. Het welbekende Tupper kastje heeft iedereen denk ik wel. Zo'n kasje met bakjes in alle kleuren en maten die niet in elkaar passen en uit het kastje vallen zodra je het deurtje open trekt. Natuurlijk niet allemaal van Tupperware want dan zouden ze wel passen. Nee, ze zijn van de Blokker en de Action en de chinees. En van Hertog, van die handige eenpersoons ijsjes. Die kopen we voor de bakjes (yeh, right!)

Man heeft de gewoonte om op de raarste momenten opeens plamuur te gaan mengen. Of fix and finish. Of weet ik wat voor rommel. Hij pak dan even een bakje. En hij is niet kieskeurig, hij pakt gerust dat éne wel echte Tupper bakje. Vandaar mijn voorraad pindasausbakken.

Maar het blijft helaas niet bij dat éne kastje. Het breid zich uit over meerdere laatjes en kastjes in huis. Ik heb namelijk last van zwerfrommel. Van die spullen die nét te goed zijn om weg te gooien en te min voor een echte plek. Gummetjes, supermarkt kadootjes, kinderknutsels, kortingsbonnetjes... En dan nog de dreigende troep. Van die dingen waar een opdracht aan vast zit. Een brief die op antwoord wacht, een broek met een kapotte rits of kaplaarzen met 10 centimeter bagger. Ik zet het in het zicht hoor, mam, dan vergeet je het niet.


In mijn razende rondje s'morgens voor het stofzuigen, smak ik alles in het laatje of kastje wat het dichtste bij is. En zo ontstaan er Troep Hotspots. Uitpuilende verzamelplekken van elastiekjes, voetbalplaatjes en ondefineerbare voorwerpen. Van die dingen waarvan ik niet weet of het een veer van een kapotte pen of een essentieel onderdeel van mijn koelkast is. Ik bewaar het dus.

Totdat de juiste week in mijn maandelijkse cyclus aanbreekt en ik ga opruimen. Dat deed ik deze week. Zelfs mijn lapjeskast kwam aan de beurt. Zonder moeite gooide ik stofjes in rare printjes en zeiltjes in onbruikbare formaten in een zak. Ik kocht bakken bij IKEA om de lades van mijn knoopjes en garenkast te organiseren. Ik krijg hulp van Dochter die vind dat ze over meer organisatie talent dan mij beschikt. Ze verbaasde zich over de voorraad vilt en plakvliseline die een mens kan op sparen. Lelijke gespen en uitgerafelde lintjes gingen allen de zak in.

Het voelt heerlijk overzichtelijk. Ik weet weer wat er op de plank ligt. Maar ook een beetje onrustig. Ik ben dingen tegengekomen die ik vergeten was en waarvan ik nu weer weet wat ik er eigenlijk van had willen maken. Mijn lijstje is dus eigenlijk alleen maar gegroeid. En die zak lapjes is verplaatst. Niet naar de kliko maar naar dochters kamer. Ze kon al die rare lapjes niet weerstaan en sleurde ze mee naar haar kamer. Daar worden ze gebruikt voor Harumika. Voor wie niet weet wat dat is, het is een miniatuur paspop met een gat in haar rug waar je lapjes om heen rolt die je in dat gat vast zet. Heel makkelijk en leuk om kleding te 'maken'. Maat Barbie. De hele koffer kwam vandaag gezellig naar beneden en ze pakte de naaimachine er ook nog bij.

Ik zat met mijn tien bollen op de bank te haken compleet met scharen, haaknaalden en afgeknipte wolletjes. En de eethoek lag bezaaid met al mijn opgeruimde ,afgedankte, weggegooide rommel. Ja ook de uitgerafelde lintjes. Van wie zou ze het hebben? Man zei maar niets.

Al dat opruimen was dus volkomen zinloos. Gelukkig heb ik ook nog iets zinnigs gedaan, ik haakte corsages. Gezellige brosjes die er voor zorgen dat je er heel opgeruimd uit ziet.

Happy

Next Sprookje
Previous Corsages
0
0
Wat doe je?
Ik haak een sjaal.
Waarom?
Voor in de winkel.
Het is bijna lente.
Nou en.
Dan is er geen mens die nog een sjaal gaat kopen.

Jawel. Zeg ik als Man de kamer uit loopt. Ik heb graag het laatste woord. Ik ga hem ook niet uitleggen hoe het zit met vrouwen. Dat ze massaal hun winterjas aan de wilgen hangen bij de eerste zonnestraal. Dat ze naar stad/bos/schoolplein gaan in spijkerjasjes, colbertjes en alle dunne jasjes die daar tussen in zitten. En dat ze dus lopen te blauwbekken. Verrekken van de kou, maar ach, het is lente en de zon schijnt. We moeten naar de Intratuin.

Ik doe het trouwens ook wel eens hartje winter. Als we naar Ikea/Mediamarkt/Intratuin gaan. We stappen in de auto, parkeren voor de deur, kopen, stappen in de auto. Ik heb geen zin om als een rollade achter het stuur te zitten en ga dus in een 'autojas'. Dat kan ik je afraden wanneer je naar Ikea of Intratuin gaat. Steenkoud. Mediamarkt is goed te doen. Je zou er bijna blijven wonen.


Maar goed, die sjaal dus. Die heb je gewoon heel hard nodig in de lente. In Nederland. Als je nek namelijk warm is komt het met de rest ook wel goed. En deze sjaal is er ook wel één om blij van te worden. Lenteproof. Ik noem hem Happy*Happy. Dat is dubbel happy. Één keer omdat de zon schijnt en één keer omdat je lekker zonder jas mag! De tas op de foto is AnneMoon, ook in de shop te vinden.Sprookje

Previous Happy
0
0

Mijn meest succesvolle haaksel ooit is de Royal Blue Sjaal. Het is mijn best verkochte sjaal, het best gelezen blog en als ik de statistieken moet geloven de meest gekopieerde sjaal.


De blauwe wol is niet meer te koop. Ik had nog twee bollen en dacht ,ach ik doe 'm nog één keer. Maar het liep anders. Ik heb dankzij de kleedjes voor Syl last van het goudvirus. Ook de sjaal moest er aan geloven.


En nu is het een soort duizend en 1 nacht sprookjessjaal geworden. Ook leuk. Ik noem haar Sprookje.


Blomster Felt

Previous Sprookje
0
0
"Wilt U een kopje theehee?" Ik lig heerlijk te slapen in een klein bedje. Er lijkt wel een kacheltje te branden bij mijn voeten. Maar er is iemand die vind dat ik wakker moet worden blijkbaar. Nog een keer de theevraag. Ik doe mijn ogen open en zie een vriendelijke mevrouw in groen pak naast mijn bed. Aan mijn voeteneinde een jongen op een klapstoel met blocnote. Ook al in een groen pak. Dan zie ik de klok en weet ik weer waar ik ben.

Het is drie uur. Ik ben vanaf elf uur gisteren avond nuchter. Zojuist geopereerd. Ik hoef echt geen kopje thee. Doe mij maar drie boterhammen met kaas en vier koppen koffie. Ik ben een koffiejunk die zwaar onder de dagelijkse koffiequota zit vandaag. Maar ik lach vriendelijk terug en zeg dat ik best een kopje thee lust. Ze zijn hier zo vriendelijk ik wil echt niet zeuren.


Aan het einde van de dag komen Man en Paps me halen. Ik krijg een zak pillen en een brief met leefregels mee en mag thuis gaan herstellen. Zes weken rustig aan en zeker niet tillen. En natuurlijk niet stofzuigen dat is héél zwaar. Ik ben labiel door de pijnstillers en narcose en knik braaf 'ja'.


Man en Dochter rennen de benen uit hun kont. Ze hebben het vreselijk druk met boodschappen, wasjes draaien en stofzuigen. Ik lig op de bank. Mijn navel is gerepareerd. Twee dagen lang prop ik me vol met pijnstillers en probeer ik me niet op te winden over alles wat niet op mijn manier gaat. En dan ben ik het zat. De pijn valt reuze mee. Het is tijd dat ik weer wakker word. Ik ga lekker haken.

Dat gaat niet snel. Ik val om de haverklap in slaap. Maar ik maak me niet druk over het huishouden en ik slik geen pijnstillers meer. Ik maak een omslagdoek.


Het is een folklore doek geworden. Op insta kreeg ik complimentjes over de rand. Terwijl ik zo ontzettend trots ben op mijn zelf bedachte bloemen. Daar zei dan weer niemand iets over. Ik noem haar Blomster Felt. Ik heb bloemenveld vertaald op google. Niet echt heel verrassend maar wel leuk. De keukenhof op z'n ikeaas, zeg maar.

AnneMoon is de nieuwe weekaanbieding. De foto's zijn een beetje suf maar ik mag niet sjouwen met kastjes en de doek stond niet leuk bij mijn joggingpak helaas. Nog niet in de mood voor een jurk.

DoodsHoofdAapje.

Previous Blomster Felt
0
0

Ik kreeg een verzoek van een vriendin van een vriendin, die ik gewoon mijn vriendin zou noemen als ik haar iets beter zou kennen. Het is namelijk een erg aardige mevrouw. Het is opvallend dat ik altijd iets mag maken voor een aardige mevrouw. Je zou bijna denken dat ik iedereen aardig vind. Niets is minder waar. Op het schoolplein staan er maar weinig die in deze categorie vallen. In het dagelijks leven vind ik helemaal niet zoveel mevrouwen erg aardig. Het heeft waarschijnlijk te maken met soort zoek soort of iets dergelijks. Gelijkgestemden. Ik weet het niet.

Maar het verzoek dus. In een ver verleden kocht ze al eens een tas bij me. Inmiddels ben ik twee keer verhuisd en heb ik haar al jaren niet gezien. Maar ze wist me op te sporen en vroeg me of ik een tas voor haar wilde maken. Met een aapje. Zoals de rode aap tas maar dan stoer. Niet zo schattig.


Het is niet gelukt. Ik heb het geprobeerd. Ik heb de aap een doodskop gegeven. Er is geen streepje roze te vinden op deze tas. Zelfs de altijd aanwezige hartjeshanger heb ik weggelaten. En toch is het mislukt. DoodsHoofdAapje is namelijk schattig. Met z'n banaantje. Nu maar hopen dat vriendin van vriendin hem wel leuk gaat vinden.


Hello April en John Deer.....

0
0


Ik ga niet heel erg snel, maar ik zit zeker niet stil. Ben al drie weken aan het 'herstellen',nog drie te gaan. Ik lig natuurlijk niet de hele dag op bed en zodoende komt er nog iets uit mijn handen. Vandaag maakte ik een tasje af wat al een paar weken in de ligt. Een 'zus' van de kussentjes Polly en Ling. Ik noem haar 'Hello April".En ik maakte kussentjes. De eerste maakte ik voor een mevrouw die een Maria kussentje wilde. Maar dan met een hertje. En omdat ik 'm zo leuk vond maakte ik nog een kussen met een hertje. Ik noem hem John Deer.


En ik maakte een telefoonhoesje voor mijn lieve zus.


Nog meer kussentjes.....

0
0

Het was kussen week. Ik maakte er nog één met het hertje....


En natuurlijk ook ééntje met de Virgin van Guadalupe.....En nu gaat de Ambela fabriek iets anders bedenken. Het cactuskleedje Is de nieuwe weekaanbieding.


Matroesjka

0
0

Ik maakte een matroesjka kussentje. Politiek gezien misschien geen handige keuze op dit moment. Maar sinds de olympische spelen heb ik al zin om er één te maken. Ik vond de skibril matroesjka fantastisch.


Het is niet mijn eerste matroesjka. Ik maakte er velen. Lang, lang geleden maakte ik voor mezelf een matoesjka tas. Van stof en Mexicaans tafelzeil. Super trendy spul wat echt nog niet op elke straathoek te verkrijgen was. En op de klep een matroesjka applicatie van vilt en tafelzeil.Apetrots bracht ik mijn dochter naar school met de tas om mijn nek. Een lieve vriendin rukte me van mijn fiets.
'Verkoop mij die tas'. 'Ammenooitniet'. 'Als ik met die tas over het dorp loop, wil iedereen zo'n tas'. Het ontbreekt vriendin niet aan zelfvertrouwen.


Natuurlijk maakte ik voor haar ook een matroesjka tas. En voor haar zus, vriendin , nicht en daar weer een buurvrouw van..... Ik borduurde vele gezichtjes, bedacht telkens een ander jurkje en was dolgelukkig als ik in de rij bij de Appie één van mijn tasjes zag staan. Ik zal nooit weten of het aan vriendin lag of aan de matroesjka. Maar 'iedereen' wilde zo'n tas.

Reclame ging van tas tot tas. Ik woonde toen nog in een stad die erg veel weg heeft van een dorp. En zo gaat dat dan. Er kwam geen internet aan te pas. Had nog geen webwinkel. Niet eens een laptop. Er stond een computer in de kast met een inbelmodem. Daar werd nauwelijks gebruik van gemaakt en al helemaal niet door mij.

Wat is er veel veranderd. Foto's gaan nu op instagram, twitter, blogger en pinterest en ik krijg likes uit China en Australië. Alla minuut weet ik dankzij het aantal reacties of een maaksel 'goed' is of niet. Kussens en tassen worden verstuurd naar Limburg en Groningen. En dat is natuurlijk leuk. Alleen kom ik jammer genoeg nooit meer een Ambela tas tegen in de Albert Heijn.

SkullSjaal

Previous Matroesjka
0
0
Ik schrok best even toen de vraag kwam of ik een skull sjaal wilde haken. Hoe ging ik hiervoor vriendelijk maar beleefd bedanken? Dit zag ik echt niet zitten. Ik kan namelijk niet van patroon haken. En om nou zelf een skull te bedenken. Is toch wat anders dan een bloempje. Voordat ik meteen nee ging zeggen ging ik op zoek. De mevrouw in kwestie is (je raad het al) namelijk erg aardig. Als ze om een bungalow tent zou vragen zou ik hem waarschijnlijk nog voor haar maken.


Op pinterest stonden verschillende patronen en één ervan met plaatjes. Dan kom ik er wel uit. Beelden zeggen me wat haken betreft zoveel meer dan eindeloze opsommingen van steekjes. Het was keurig foto voor foto in beeld gebracht op een engels blog.


Dus stuurde ik de aardige mevrouw een mailtje dat ik het wel wilde doen, mits ik de skulls er los op mocht naaien. Een sjaal met skulls er in verwerkt gaat echt boven mijn pet. Dat mocht. Geen regels, geen kleur. Doe maar wat.


Ik weet of het door niet mijn labiele toestand van na de operatie kwam of door de zenuwen voor die skull, maar ik kon geen kleur kiezen. Ik heb er zeker een week over nagedacht. Eigenlijk wil ik ook een beetje van de acryl af voor de sjaals dus was ik op zoek naar ander garen en naar mooi paars. Paars ja, dat had ik uiteindelijk bedacht. Na lang zoeken heb ik gekozen voor softfun van Scheepjes. Met een beetje acryl er tussen.


Wens was een zilverdraadje in de sjaal, zoals bij de sprookjes sjaal. Daar gebruikte ik het garen van zeeman voor. Lekker zacht en toch een mooie glans, ideaal voor sjaals. Dat vond de rest van haakland ook. Uitverkocht. F... Gelukkig vond mijn behulpzame lieve zus nog 1 bolletje in haar dorps Zeeman. Ik loste het op met een bolletje bruinig zilver, ook leuk.

Sjaal klaar. Nu de schedeltjes. Ik zocht het blog met de duidelijke plaatjes en ging er eens goed voor zitten, draadje en haaknaald in de hand. Pom pom pom. Deze pagina bestaat niet meer!!!!! De letterlijke tekst ben ik vergeten maar hier kwam het op neer. Neeehhh! Dat kon toch niet waar zijn? Ik ben even wat kussentjes gaan naaien.

Met een helder hoofd ben ik op pinterest gaan zoeken en gelukkig waren er allerlei mensen die een ander plaatje van het blog gepind hadden. Al bij al kon ik de foto's op volgorde leggen en na gaan haken. Mijn zoon zag wat het was (hé, een doodskop) en dat betekent dat het goed is.

Toen kwam het puzzelen, bloempje, takje ,kraaltje, skulletje, kraaltje.... En tadaa, helemaal Ambela. Mevrouw blij, ik blij!


De foto van Hond heeft helemaal niets met de sjaal te maken. Maar mocht je de sjaal nou spuuglelijk vinden en toch iets willen zeggen (ja dat vind ik altijd erg leuk al zeg ik nooit iets terug) kan je altijd nog zeggen, goh, wat een leuke hond heb je!

Kitschy Kussens

Next Holland
Previous SkullSjaal
0
0
Er vielen twee prachtige vintage borduurwerkjes op mijn deurmat, met het verzoek er kussens van te maken. In de bekende Sil kleurstelling: rood, roze, goud. Een leuk werkje omdat ik de borduurwerken echt prachtig vind.Het voelde wat bruut om er zomaar de schaar in te zetten. Al die zwarte steekjes voor niks gemaakt. Met zorg en liefde steekje voor steekje. Misschien wel geborduurd onder een enorme lamp en met loep om het te kunnen zien. Door trillende handen. Of misschien door een mevrouw die een beetje verdrietig was, al dat zwart. Borduurde ze haar gedachten over die éne verloren liefde weg? En hebben ze aan de muur gehangen? Of jaren in een doos gelegen? Misschien is het juist wel gemaakt door een hevig verliefde aanstaande bruid die haar uitset bij elkaar borduurde. Ik weet het niet,ik knip ze zo door midden.


Omdat ik dit een leuke opdracht vond ging ik zelf ook op zoek naar wat bejaarde borduurwerken. En toevallig was het Koningsdag. Het viel nog helemaal niet mee om te vinden wat ik zocht. Maar ik heb een aantal mooie werken gevonden. Direct gekocht van de maaksters nog wel. Dat scheelt weer een hoop gemeimer. De dames waren erg vrolijk, beide op leeftijd maar nog kwiek. Niets treurigs ,geen loep, geen t.l verlichting. Het grote hert was die morgen van de muur getrokken. Het was een lieverdje verzekerde de mevrouw me. Ze hoorde hem nooit. Maar nu was ze er klaar mee, ik mocht 'm hebben voor 5 euro.


Matroesjka is de nieuwe weekaanbieding.

Holland

0
0

Het eerste vrijmarktborduurwerkje zit op een kussentje! Gewassen, gestreken, randjes en bloemen gehaakt en tadaa!


Ik maakte ook nog een groeiboekhoesje voor de kleine Guus.


In de winkel een leuke moederdagactie, 10% korting op alle artikelen die op voorraad zijn. Gebruik de code: Mams. Geldig tot 11 Mei. Heb je helemaal geen moeder, ben je geen moeder en wil je je schoonmoeder liever niets geven? Leef je uit, de korting is voor iedereen!

Kussentjes en Skullion

Previous Holland
0
0Nog twee vrijmarkt borduurwerken zijn verwerkt tot kussentje. De handwerkende mevrouw kreeg de naam 'Riekje', genoemd naar mijn immer sokken breiende Oma. Het hert was al verkocht voordat het af was en gaat naamloos door het leven. Hij staat naast John Deer op de bank, dus misschien heeft hij van zijn nieuwe eigenaresse wel een mooie naam gekregen.

Voor de vriendin van een vriendin maakte ik een tas met een doodshoofdaapje. Haar vriendin, de vriendin van mijn vriendins vriendin, vond dit zo'n leuke tas dat ze zelf ook zoiets wilde. Voor haar geen aap maar een leeuw. En idd ,er hangt een stuk vlees aan.Tot slot nog twee kussentjes. Rosa en Rosa Alba zijn nog op voorraad. Beide met een prachtig vintage borduurwerkje.


Weer eens een omslagdoek

0
0

Het is alweer even geleden en daarom weer erg leuk om te doen. De zomer staat dan wel voor de deur, maar omslagdoeken gaan heel goed samen met Hollanse zomers. Donkerblauw deze keer.


De roosjes zijn de nieuwe weekaanbieding!

Daisy PepperMint

0
0

Na alle 'verplichte' nummers eindelijk weer eens iets zelf bedacht. En wat bedacht je dan Ambela? Een lekkere warme sjaal. Voor wie met pinksteren naar Pink Pop is geweest en nu met een snotneus op de bank zit.

Verder zit er waarschijnlijk echt niemand te wachten op een sjaal op dit moment. We genieten van heerlijk weer! Van Pink Pop ook genoten trouwens. Vanaf de bank ,dat wel. En zelfs dan voelde ik me oud als ik al die piep jonge gezichtjes zag. Maar opvallend veel goede acts dit jaar.

De sjaal staat vanaf vandaag in de winkel en is te vinden onder de naam Daisy PepperrrMint.
De nieuwe weekaanbieding staat er ook op, autopapierenmapjes nieuwe style. Iets anders van binnen, wat meer ruimte voor pasjes.Armbanden!!!!

0
0

Eigenlijk hou ik niet zo van sieraden. En daarom koop ik ze nooit. Ik draag één ring en verder vind ik het al snel irriteren, ik beweeg teveel. Maar onlangs had ik wat feestjes en dan is het wel jammer dat ik echt niets leuks heb om ,om mijn arm te hangen.

Iets wat leuk bij mijn jurk kleurt. Ik leukte de boel wat op met loom bandjes. En ik was niet de enige. Het was die avond erg makkelijk de ouders van de niet-ouders te onderscheiden. Dit moet anders besloot ik.
In shop Armbanden!En deze is weekaanbieding.

Paspoorthoesjes

Previous Armbanden!!!!
0
0

De onweerstaanbaar leuke theedoeken van Zeeman lagen al weken te wachten. Gisteren ging eindelijk de schaar er in. Vanalles had ik bedacht wat ik er van wilde gaan maken. Heb ook hééél veel voorbij zien komen op insta. Zo'n beetje elke creabea met een naaimachine maakte er een tas van.


Het leukste wat ik heb gezien was een kussen gemaakt van de annanas geknipt uit één van de theedoeken. Zelf wilde ik eigenlijk een strandtas maken. Maar omdat het opeens al weer vakantie is (ben ik de enige voor wie dat altijd weer een verrassing is) dacht ik dat ik de winkel eerst maar moest vullen met paspoorthoesjes voor de vakantiegangers.


Met een beetje geluk volgen de strandtassen, theedoeken genoeg! De nieuwe weekaanbieding is er ééntje in oranjesferen!

Armbanden deel 2

Next Coral
0
0Ik dacht dat ik er wel klaar mee was, maar helemaal loslaten kan ik het toch niet. Toch wel erg leuk, dus ik maakte nog een paar armbanden.En er zijn weer nieuwe kussentjes!

Coral

0
0
Vandaag de allerlaatste schooldag. Dochter vierde met af en toe een uurtje school al twee weken vakantie, maar voor zoon is het nu ook zover. Het weer brengt ons absoluut in vakantie sferen. Voor mijn gevoel was het vandaag minstens 30 graden. Mooi weer om mijn sjaal af te maken.


Nee dat dan weer niet. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op om nu met een sjaal te komen. Maar de kleurtjes zijn in ieder geval lekker zomers! Ik noem haar Coral.


Schortjes en lijstjes....

Previous Coral
0
0
Iedereen maakt ze wel denk ik. Ik maak er veel. Sommige echt op papier. De meeste gewoon in mijn hoofd. Lijstjes. Ik ben radeloos als ik er in de winkel achter kom dat ik mijn boodschappen briefje vergeten ben. En bij gebrek aan een agenda maak ik ook 'te doen' lijstjes. Om de struktuur een beetje te bewaren zeg maar. En vooral niets te vergeten. Ik maak zelfs weleens schoonmaakschema's. Waar ik vervolgens nooit meer naar kijk.


Maar ik maak ook minder praktische lijstjes. Lijstjes in mijn hoofd. Van dingen die moeten, maar vooral van dingen die ik nog graag wil (doen). Dan moet je niet denken aan dingen als een wandeltocht over de Santiago de Compastella of het bouwen van een kingsize boomhut in de achtertuin. Het zijn best wel haalbare wensen. Zoals het bezitten van een paar Hasbeens. Of een badpak van Esther Williams. Veel van die wensen hebben te maken met nog eens eten in dat éne leuke restaurantje waar we altijd langs rijden.....En sommige van die dingen op mijn lijstje kan ik opeens schrappen omdat Man er lucht van heeft gekregen. Ik ben altijd voorzichtig met mijn lijstjes want Man denk altijd dat wensen er zijn om te vervullen. Daarom naai ik tegenwoordig op een Pfaff. Iets wat toch echt wel bovenaan het lijstje stond.De langste lijst is de lijst met alles wat ik nog wil maken. Ik kijk bewust niet meer op Pinterest omdat ik daar zenuwachtig van word. Maar dan nog ligt inspiratie overal op de loer. In mijn hoofd draait de fabriek met plannen overuren. Een tijdje terug heb ik wat dingen in mijn winkel aangepast. Zo is er tegenwoordig niet meer de mogelijkheid om na te bestellen. Op is op. En custom made doe ik nog maar heel zelden. Dat schept tijd. Tijd om de dingen van mijn lijstje te gaan maken. Natuurlijk een alles behalve commerciële zet. Maar wel heel fijn. Lijstjes afwerken geeft heel veel voldoening.


Na de armbanden nu dus schortjes. Er zitten er ongeveer 15 in mijn hoofd. Er staat er één in de winkel. Verder nog een kussentje gemaakt van een prachtig vintage borduurwerk.

Bonnie en Finch...

0
0

Vakantie betekent in mijn geval lekker doorwerken. De kinderen vermaken zich prima dus ik kan ongestoord mijn winkel vullen. Vandaag twee tassen met borduurwerk. De grote noem ik Finch ,de kleine Bonnie.


Orgulloso

0
0

Mocht ik in mijn vorige post de indruk gewekt hebben twee tassen op één dag gemaakt te hebben, dan moet ik dat even rechtzetten. Dat lukt me niet. Ik doe ongeveer twee á drie dagen over een tas. Afhankelijk van of ik ook nog iets aan mijn huishouden doe en wat er op het menu staat.


Gisteren echter, heb ik in één dag een tas gemaakt. Diepvriespizza for dinner en de stofzuiger bleef in de kast. Het haakseltje had ik al wel klaar. Deze tas zou ik eigenlijk maken bij Blomsterfelt. Die heb ik inmiddels drie keer gehaakt maar de tas kwam er nooit. Nu is de tas eerst en volgt er een sjaal. Ik noem de tas Orgulloso wat zoiets als trots betekent.

Ik dacht aan mijn voorraad wintersjaals te beginnen, maar deze week verkocht in ondanks de temperatuur toch deze sjaal. Een multifunctiesjaal.Sjaal bij de tas

Previous Orgulloso
0
0

Het giet pijpenstelen en echt warm is het ook niet dus vandaag durf ik mijn nieuwste maaksel te laten zien zonder me volkomen belachelijk te voelen omdat het 30 graden is.


Ik haakte een sjaal bij de Orgulloso tas. In ongeveer dezelfde kleuren, ik heb er een paar toegevoegd. Zowel tas als sjaal kun je vinden in de shop. En samen zijn ze weekaanbieding.


Verder haakte ik armbanden. Het is denk ik toch een blijvertje de armbanden, ik weet inmiddels wat goed gaat en wat ik leuk vind. Buttercupje, Frida 3 en Ginger zijn in de shop te vinden, de andere zijn reeds verkocht.