Quantcast
Channel: Ambela
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Bijkomen en Schoonmaken

0
0
En voorzichtig aan komen we weer bij. Het huis is weer ontvet en ruikt weer fris na twee dagen een pan wasverzachter op het vuur. (Ja ik beken, ik kijk Roy) Want, lieve hemel wat een heb je een smerig huis na een avond gourmetten op drie platen. Volgend jaar in een partytend in de tuin.


We kijken terug op twee heerlijke kerstdagen. Eerste dag met Zus en familie bij Paps en Mams. Kerst zoals kerst hoort te zijn. Met geklets, gelach en de muziek van mijn vader. En okee, drie gillende kinderen die heen en weer rennen over drie verdiepingen. Maar bij Oma mag nou eenmaal alles. Schade één bloempot.
We deden een rondje met Hond en hadden s'avonds een heerlijk kerstdiner met kip, kalkoen, peren en spruiten. Zoals het al jaren is en nog jaren moet blijven. Met als enige minpunt dat ik nog altijd de zelfgesneden friet van mijn vader mis die we vroeger hadden. Sinds schoonzonen en kleinkinderen erbij zijn gekomen is het diepvries geworden.


Tweede dag ons gourmet feestje. We deden veel te veel boodschappen. Sleurden de tuintafel naar binnen en zetten 'm tegen de eettafel. Maakten het gezellig met rode sterren kleedjes en jawel het paste perfect. We deden een dobbelkadoo spelletje met flutkadootjes en natuurlijk liepen we weer een rondje.
Het eten was een succes ,ook bij (schoon) Pap en Mam, die met hun 84 jaar nog nooit gegourmet hadden. Als afsluiter twee chocolade fonteinen, die allebei mislukten en een ingestorte kersentaart. Volgens (schoon) Zus maakte dat alles nog veel leuker. Zo weten we het over 10 jaar nog, o,ja die chocolade fontein!


Op vrijdag gingen de kinderen met Opa en Oma naar het kerstcircus in Ahoy. Een paar uur om te poetsen en gewoon even te zitten. Normaal gesproken pak ik de boom uit en zeem ik de ramen. Maar ik kan niet zo goed afscheid nemen van deze kerst. Misschien is het mijn nieuwe kerstster voor het raam die zo mooi hangt. Of de vrolijke kabouters in de boom, ik weet het niet.


Dochter vroeg spontaan aan Opa en Oma of ze bleven gourmetten. We hadden toch genoeg over. Ik was immers de helft vergeten op tafel te zetten. En dus vierden we heel spontaan derde kerstdag. Neef bleef ook gezellig en wat hadden ze een lol met pannenkoeken bakken. Ik zag ook mijn ouders genieten en ik vroeg me af wanneer komt de tijd dat ik twee kerstdagen eters krijg?


Ach we zien het wel. Voorlopig voel ik me een rijk mens met zoveel mensen om me heen om van te houden. De prachtige plaatjes bij dit verhaal zijn allen gemaakt door Zus. Ik jat ze zonder toestemming. Dat mag.(alleen van je zus natuurlijk) Ze maakt prachtige foto's waar ik soms even stil van word. Polderplaatjes die ze neemt tijdens haar dagelijkse rondje. En ja ze loopt erg graag over een witte brug. Wil je meer zien? Volg haar op Insta onder @maan130.

Latest Images

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Trending Articles


Te koop: Kapellerlaan 50 A, Roermond


Welmoed Sijtsma


Ode Aan…| Afl. 3 – Markoesa Hamer


Te koop: Zuiderringdijk 5, Oostwold Gem Oldambt


Te koop: De Kosterskamp 26, Delden


Origineel Vintage tag heuer horloge €310?


Te koop: Bergweg 13, Amerongen


Te koop: Vette Knol 15 A, Enkhuizen


Te koop: Rubicondreef 60, Utrecht


AfterRain Shopper