Quantcast
Channel: Ambela
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Vakantie Toestanden

0
0
Het is denk ik al een jaar geleden dat ik in een blog schreef dat het volgende klusproject in ons huis ,de slaapkamer zou zijn. We maakten ook een beginnnetje. En toen gebeurde er heeel lang niets. Het was ook niet een klusproject van het soort behangen en verven. Het was iets meer werk.
Er moest een schuifdeur vervangen worden door een deur. En moest er dus een deurpost gemaakt worden. Er zat iets op het plafond wat er van af viel zodra we er iets op smeerde. Dus het plafond moest kaal gekrabt worden. En er moesten wat lagen behang van de muur. En die muren moesten daarna gestuukt worden.
Wij hebben een badkamer ensuite zonder deur. Dat lijkt heel romantisch maar in de praktijk komt het er op neer dat je een zeiknat bed hebt als je voor het slapen gaan nog even gaat douchen. Dus ook graag klapdeuren naar de badkamer.
Op de vloer lagen plavuizen ,je zou natuurlijk kunnen doen of je gek bent en er lekker iets over heen leggen. Maar zo werkt dat niet bij Man. Hakkken dus.Dat slaapkamer project had niet echt prioriteit bij Man. En ik ben niet de klussert in dit gezin. Er kwamen allerlei andere klus toestanden tussen door. Tot de herfstvakantie. Het ging nu echt gebeuren. Dit word zeker geen klaag bericht over Man want hij kan alles. En doet het ook. Maar lieve hemel wat maakt hij er een zootje van.
Man vindt het prettig als zijn schroevedraaier blijft liggen waar hij hem heeft achter gelaten. Maar hij heeft meer dan een schroevedraaier kan ik je vertellen.
De kast moest telkens verschoven worden dus die moest leeg. Omdat de badkamer ook gebruikt werd als gereedschap opslag en de cement mengplaats was geworden legde ik mijn kleding bij dochter op de vloer in keurige stapeltjes. En Man zijn spullen in de kleine badkamer, die eigenlijk geen badkamer meer is maar washok.

Dat leek allemaal wel okee maar ergens ging het mis. Wij hebben geen droger en in de herfstvakantie was het buiten drogen opeens voorbij. Dus tussen al het gereedschap, de witte voetstappen van de cementsokken en de stapels kleding hing overal natte was. Het stuuken gaat in dunne laagjes en tussen alle laagjes word geschuurd. Alles wit. Ook de natte was.
Die stapeltjes kleding werkten ook niet.
De kinderen gingen gezellig bij elkaar logeren. Jaa, op die kamer met de stapeltjes, die nu één grote berg was geworden. Het vinden van een schone onderbroek was opeens een hele toestand, klimmend over matrassen ,graaiend in die berg. Douchen tussen de plamuur messen en zakken fix and finisch is ook niet fijn. En bovendien werden de kinderen steeds vervelender.

Omdat we toch bij IKEA waren kocht ik strijkkralen.In de hoop dat ze iets anders zouden gaan doen dan Wii-en en t.v. kijken. Dat vonden ze leuk. En ze begrepen het. Ik niet. De eerste keer streek ik het hele bordje plat inclusief kralen. De rest van de keren verloor ik halverwege de trap de kraaltjes. Dus tussen de brokken cement en de witte voetstappen nu overal maar dan ook overal strijkkralen.
Omdat we toch bij IKEA waren kochten we ook een kraan. De kraan in de keuken lekt. Het is donderdagavond, ik heb mijn dag gevuld met vegen, stofzuigen, dweilen, gereedschap verplaatsen en koffiezetten. We trekken het luik open om de hoofdkraan dicht te draaien en we zien een rivier in onze kruipruimte.

Vorig jaar hebben wij onze zomervakantie besteed aan het schoonmaken, isoleren en droogmaken van deze kruipruimte nadat we leidingen hadden omgelegd. Dit deed dus wel even pijn. We pakten de waterzuiger en het hozen begon. Volle emmers van luik naar w.c. Dat liet nogal een nat spoor na en zoon hielp ons door dat op te dweilen met de laatste schone (droge) handdoeken die we nog hadden. Ik had zin om te gillen.
Normaal ga ik dan haken. Maar ik zit in een haakdip. Gezien het aantal pagevieuws van mijn winkel deze week (500) en het aantal verkopen (1) is nahaker een officieel scheldwoord in dit gezin. Koffiezetten dus maar.

Man zegt "ik ben er strontflauw van". (wij hebben ooit in Groningen gewoont en de leuke woorden en uitdrukkingen hebben we toegevoegd aan ons woordenboek) Boek maar een weekendje weg. Ik zeg dat hij gek is. We hebben niet eens schone handdoeken en de onderbroeken kan ik ook niet meer vinden. Laat staan zwembroeken.
Vrijdagmorgen vertrokken we naar ons favoriete vakantieland. Zeeland. We lieten de troep achter ons en daarbij de boze buien.

Een heel weekend genieten we van de zon (!) de zee en vooral van elkaar. Het was een weekend zonder wifi, zonder haken en zonder stress. Er werd (bijna) geen t.v. gekeken ,we wandelden met de hond, we lieten voor ons koken en de kinderen vermaakten zich met schepnetjes. Om de pret nog groter te maken kochten we twee hengels. Dat was een mega succes. Zoon heeft voor het eerst een hobby waar je geen stopcontact voor nodig hebt.Hij heeft zich prima vermaakt met zijn hengel. En er had geen vis last van. Dochter ving mosselen, die kookten we en werden als aas gebruikt.

Zondagmiddag had ik opeens zin om naar huis te gaan. Lekker stofzuigen, dweilen en de boel weer gezellig maken. We waren de storm voor en op tijd weer thuis.
De was was droog, de verf was droog en de muren waren glad en droog. Man had er ook weer zin in en na een uur zat het eerste behangetje op de muur. De troep is weg en nu is het afwerken. Ik ben een gelukkig mens. Heb zelfs weer zin om te haken.
Latest Images

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Trending Articles


Te koop: Leutsestraat 26, Angeren


Welmoed Sijtsma


Te koop: Zuiderringdijk 5, Oostwold Gem Oldambt


Te koop: De Kosterskamp 26, Delden


Origineel Vintage tag heuer horloge €310?


Te koop: Bergweg 13, Amerongen


Sylvie Meis sexy aan Paasontbijt


NA kringloopvondst: 1950's Livano Venus 188 chrono


Framed in Black & White Aart Klein photography ...


Te koop: Apollolaan 18, Apeldoorn


Te koop: Kapellerlaan 50 A, Roermond


Ode Aan…| Afl. 3 – Markoesa Hamer


Te koop: Graaf Walramhof 13, Nieuwegein


Comb. Rekker-Westra, Berlikum, winnen Perigueux in sector 4 (2 en slot)


Te koop: Oude Maar 50, Kerkrade


Te huur: Wilgenlaan 5, Schipluiden


Te koop: Vette Knol 15 A, Enkhuizen


Te koop: Rubicondreef 60, Utrecht


AfterRain Shopper


Te koop: Tripklompen 19, Zuidwolde Dr