Quantcast
Channel: Ambela
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Feest is Geweest

0
0
Ruim een maand geleden was dochter al jarig maar dit weekend hebben we eindelijk haar kinderfeestje gevierd. Wat je bij twaalf jarigen natuurlijk geen kinderfeestje meer noemt maar een Fisááaaaa. Volwassenen associeren de Fisa helemaal niet met iets feestelijks maar twaalfjarigen blijkbaar wel.


Een maand de tijd om een feestje te regelen lijkt heel handig maar in de praktijk is dat anders. Zo´n feestje blijft namelijk groeien. In alle opzichten. Dochter wilde graag de hele klas uit nodigen omdat het ook een afscheidsfeestje is (groep 8). Oké, dachten Man en ik. We spannen een zeiltje over de betonnen bak achter ons huis die we tuin noemen ,zetten wat bakken chips neer, draaien een muziekje, Feest.

De 28 uitnodigingen werden er 40. Toch wel veel leuke kinderen die echt ook moesten komen. En als je die doet moet je ook die en die doen. Zo gaat dat. En dat muziekje werd opeens een heuse D.J. met lampen, rookmachine en draaitafels. Die chips dat werd een compleet snoepbuffet en een chocolade fontein met bananen, aarbeien, soesjes en marsmellows. We kochten gekleurde fluuts (action 4 voor 0,49) die we versierden met een suikerrandje en parapluutjes voor het welkomsdrankje. En we bestelden twee dozen(alcohol vrije) partyshots.

;">


Je begrijpt dat niet alleen de leuke ideeën groeiden maar ook de rekening. De tent moest nog flink opgeleukt worden en dit was mijn kans om eens flink aan de pompoms te gaan. Beetje duur alleen als je er dertig hebben wilt. Maken dus. Op Pinterest word vooral over zijdepapier of crepepapier verteld maar veel goedkoper is het om ze te maken van servetten. De servetten zijn wel te klein want voor een pompom heb je vellen van 50 x 70 nodig. Ik liet de servetten dus overlappen. Legde er 1 neer en de volgende op de middenrand, die erna weer gelijk met de eerste enz. Muizentrapje, in het midden een vuilniszakbindertje , 1 kant uitpluizen, touwtje eraan, ophangen en de volgende kant uitpluizen.

Een heel leuk werkje wat vooral onze achtjarige zoon heel leuk vond. Goedzo jongen nog maar 20. Voor hem maakte ik een vlinderstrikje en beloofde hem vijf euro als hij ober wilde zijn. Voor 10 euro deed hij het op voorwaarde dat hij in zijn pauzes mee mocht feesten. Keihard die jongen.

Zaterdagavond was het zover. De tent was versierd, D.J draaide, dochter zat klaar in haar feestjurk en de ober stond naast de deur met de welkomsdrankjes. Gelukkig kwamen er geen 40 maar veel scheelde het niet. Volgens mij hadden ze een geweldige avond, vooral het laatste uurtje toen het donker werd. Zoon had erg veel pauze en genoot in het bijzonder van het blonde meisje wat haar hakjes aan de kant schopte en helemaal los ging op de muziek.

Het ergste wat er gebeurde was dat er met nootjes werd gegooid en dat er iemand door een stoel zakte. Je hoort mij dus niet klagen. Zelfs de w.c was niet vies. Wat een keurige kinderen, ik kreeg een handje toen ze naar huis gingen. Ben benieuwd hoe zo'n feestje over een jaar of vier er aan toe gaat. Krijg ik vast geen handje meer.


Latest Images

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Trending Articles


Te koop: Kapellerlaan 50 A, Roermond


Welmoed Sijtsma


Ode Aan…| Afl. 3 – Markoesa Hamer


Te koop: Zuiderringdijk 5, Oostwold Gem Oldambt


Te koop: De Kosterskamp 26, Delden


Origineel Vintage tag heuer horloge €310?


Te koop: Bergweg 13, Amerongen


Te koop: Vette Knol 15 A, Enkhuizen


Te koop: Rubicondreef 60, Utrecht


AfterRain Shopper