Quantcast
Channel: Ambela
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

JuffenDag

0
0
Toestanden. Ik beschrijf U gisteren. Het is rond half elf, ik heb het Tortilla Kussentje klaar. Ik kijk de kamer rond en besluit op te gaan ruimen, stofzuigen ,boodschappen te doen en meteen door te fietsen naar school om de kinderen op te halen om twaalf uur. Eigenlijk moet ik een portomonnee maken. En er ligt nog een jurk die echt afgemaakt moet worden deze week. Beide projecten zonder patroon. Ik ga bedenken hoe ik het ga doen onder het stofzuigen.

Ik begin met opruimen. Er ligt een stapeltje papier op de kruk dat vanmorgen uit een schooltas is gekomen. Ik kijk het snel door en wil het weggooien als een geel papier mijn aandacht trekt. Ik krijg er klotsende oksels van. JUFFENDAG! VRIJDAG 14 JUNI!. BAM!!!! Zo komt het ongeveer aan. Er zijn maar liefst acht juffen jarig morgen en ze gaan er een leuk feest van maken. En het zou leuk zijn als je verkleed komt.

Waarom wist ik dit niet. Is het me nooit verteld? Of is het me verteld en dacht ik , oooh dat duurt nog hééeél lang. Het had van mij wel in de krant gemogen. Hoe bijzonder is het wel niet zoveel juffen jarig op één dag. Twee van deze juffen zijn 'de juf' van mijn zoon. Dat betekend twee kadootjes. En ik kom niet weg met een zak drop. Ooit ben ik begonnen met het uitdelen van juffenmappen in een moment van teveel tijd. En ik vermoed dat de juffen onderling communiceren. Of ze zo'n map leuk vinden weet ik niet maar ze zouden het als een belediging kunnen zien als ze een zak drop krijgen. Bovendien heeft mijn zoon erg leuke juffen.Buiten het mappen probleem zit ik met het verkleden. Ik hijs Zoon al vier jaar in hetzelfde Carspak. Dat kan en past echt niet meer. Op de fiets dus. Bart Smit, Zeeman, Wibra, Xenos, Action...."nee, mevrouw sorry het is juni dan hebben we geen verkleedkleren". Ik krijg serieus last van stress. Dan krijg ik een goed plan. Er ligt een klein veiligheidsvestje in de auto. In de schuur ligt een helm en een leren heupding voor gereedschap. Een oranje broek kan ik vanmiddag nog wel maken.(heb toch niets te doen)

Naar school. Op de fiets overleggen we. Zoon vind mijn plan heel stom. Zo ga je niet naar een feest, zo ga je naar je werk. Hij wil als de Hulk. En ik mag vanavond een groen pak voor hem haken. En als ik wol over heb dan stoppen we dat in het pak, dan is hij lekker dik. Iemand ooit een Hulk pak gehaakt? Ik niet. En ik ben het ook niet van plan. Dochter weet heel vaak met één opmerking iets totaal te verzieken. Ze helpt me uit de brand. "Dan moet je kop ook groen". Dat wil hij niet. "Dan ben je niet de Hulk, maar een rups".


Met de belofte dat hij helemaal volgeplakt mag worden met tatoeages komen we uit op rapper. Adidaspak, zakdoek+pet, kettingen, koptelefoon, klaar. En het goede nieuws is dat er maar één van zijn juffen zal zijn, de andere werkt op vrijdag ergens anders. Opeens heb ik dus de hele middag voor één map. Ik maak een kein model, A5. Van alweer de prachtige stofjes van Hamburger Liebe. Eind goed, al goed.


Latest Images

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Trending Articles


Te koop: Kapellerlaan 50 A, Roermond


Welmoed Sijtsma


Ode Aan…| Afl. 3 – Markoesa Hamer


Te koop: Zuiderringdijk 5, Oostwold Gem Oldambt


Te koop: De Kosterskamp 26, Delden


Origineel Vintage tag heuer horloge €310?


Te koop: Bergweg 13, Amerongen


Te koop: Vette Knol 15 A, Enkhuizen


Te koop: Rubicondreef 60, Utrecht


AfterRain Shopper