Quantcast
Channel: Ambela
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Nieuwe Oude Schalen en een Flesjasje

0
0
Planning is niet mijn ding en regelmatig word ik verrast door feestdagen of verjaardagen die er opeens zijn. Gelukkig heb ik een schoonzus die met een kalender in haar hoofd rond loopt en word ik op tijd gebeld over hoe of wat met Paps en Mams. Eerste dag bij ons. Toch was het opeens zaterdag en werd het huis in bezoekstaat gebracht en deden we veel te veel boodschappen.

Zaterdagmiddag om vier uur zijn we op orde. Ik sta met vier zakken chocolade eieren in mijn handen en zoek een schaal. Vandaag voel ik me opeens te oud voor lollige plastic bakjes. Ik moet een echte schaal en wel nu. Op een drafje naar de kringloop dus. Dochter zoekt mee en er komen aardig wat schaaltjes in aanmerking. We kiezen tussen een te kleine (hooguit één zakje eieren) met deksel of een grotere zonder deksel. We besluiten dat die deksel het doel alleen maar in de weg zit en het word de grote.

En dan valt mijn oog op een groene glazen taartschaal. Ik ben gek op gekleurd glas en ik heb geen taartschaal. We gaan naar Meneer Kringloop. "Zeven eurootjes en vijftig centjes". Twee en half voor de kleine en vijf euro voor de groene. Dan gaan we wel naar de Blokker zeg ik. Moet je zeker doen , ga je niet redden zegt Meneer Kringloop. Dan ga ik wel naar de Action , bluf ik en ik zeg dat ik de groene zelf wel terug zet. De kleine neem ik. Óke , vijf en half voor allebei. Vijf euro lichter lopen we de winkel uit. Ik ben dolgelukkig.Man heeft niks met de kringloop en vind de kleine lelijk. Hij schroeft 'm uit elkaar en spuit het voetje. Hij is lekker bezig , het schoonmaken loopt uit in lijstjes ophangen. Een schilderijlijst die zilver en goud is geweest word van zolder getrokken , wit gespoten en de poster met stripfiguurtje gaat de kliko in. Na twintig jaar gaat het orginele bejaarde schilderij er weer in. Man hangt het op in de gang. Ik ben alweer dolgelukkig.Eerste Paasdag gaat goed we eten paaseitjes uit het nieuwe schaaltje doen spelletjes en een rondje met Hond. s'Avonds bedenk ik me dat ik geen kadootje voor mijn Moeder heb. Dat is niet netjes als je ergens bent uitgenodigd , ook al is het je moeder. Ik duik een fles wijn op uit de kast en haak een jasje. Met handvaatjes. Bloemetje erbij en een kaartje er aan. Mams vond het leuk. Dat zij ze tenminste.

Latest Images

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Trending Articles


Te koop: Westerhuizingerweg 6, Balkbrug


Te koop: Leutsestraat 26, Angeren


Welmoed Sijtsma


Te koop: Zuiderringdijk 5, Oostwold Gem Oldambt


Te koop: De Kosterskamp 26, Delden


Origineel Vintage tag heuer horloge €310?


Te koop: Bergweg 13, Amerongen


Te koop: Vette Knol 15 A, Enkhuizen


Te koop: Rubicondreef 60, Utrecht


AfterRain Shopper