Quantcast
Channel: Ambela
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Rare haakseltjes zonder bestemming

0
0
Ik las vorige week dit boek. Niet omdat ik het toegestuurd kreeg met de vraag het te lezen en er een blogje over te schrijven. Maar omdat ik het zag in de bieb. Ik vond de voorkant mooi en het was nieuw. Dat is eigenlijk al meer dan genoeg reden voor mij een boek mee naar huis te nemen. Ik ben dol op nieuwe boeken. Ja ik weet het , het is vloeken in de kerk hier tussen alle kringlopers die dol zijn op oude boeken. Maar ik hou van de geur van nieuwe boeken. Papier zonder een enkel vouwtje en een prachtige gladde kaft.

De tekst achterop belooft een verhaal over een mevrouw van eind 40 , eigenaresse van een fourniturenshop en schrijfster van een breiseltjes blog. En dat alles speelt zich af in Frankrijk. Heerlijk. Maar het wordt nog mooier , ze wint ook nog eens 18 miljoen. Dit boek gaat mee naar huis natuurlijk. Het heeft maar één nadeel , het is een beetje dun. Ik hou van dikke boeken. Boeken waar ik in verdrink en langzaam weer uitkrabbel als het uit is. Ik word één met het personage en maak verre reizen , sluit prachtige vrienschappen en kom tot bijzondere inzichten.

Deze mevrouw is gelukkig met haar leven en weet niet zo goed wat te doen , met 18 miljoen. Je zegt het heel gemakkelijk "nou ik wist het wel hoor!". Maar hoe langer ik erover nadenk hoe moeilijker het wordt. Het begint al bij de tekst op de flap 'nadenken over wensen en verlangens`. Wat is nou eigenlijk het verschil. Kun je wensen vervullen met geld? En gaan verlangens iets dieper en zijn die met al het geld van de wereld niet te behagen? Ik weet het niet. En blijven er dan alleen nog verlangens over wanneer al je wensen vervuld zijn.

Eigenlijk weet ik ook niet zo goed wat ik met 18 miljoen zou doen. Ik ben ook best tevreden met wat ik heb. Sommige mensen vinden dat een sneu woord , tevreden. Maar ik kan mezelf er prima in vinden. Ik geloof er in dat je alles krijgt wat je nodig hebt. En dat is niet altijd leuk. Sommige dingen krijg je liever niet. Maar als je maar lang genoeg nadenkt dan weet je vaak wel waarom jij dat nou juist kado moest krijgen. Ik kan niet voor een ander spreken maar in mijn geval moest ik soms gewoon wachten en geduld hebben. En soms moest een schop onder de kont de boel in sneltreinvaart omgooien.

Maar die 18 miljoen dus. Voor het slapen gaan win ik ook wel eens 18 miljoen. Of eigenlijk ben ik nooit verder gekomen dan 7 miljoen. Dan koop ik een huisje aan het strand. En dan begint het. Word het Zeeland of Hoek van Holland? Of toch maar in een warmer land. We zijn geen vakantiegangers en houden al helemaal niet van vliegen dus niet te zuidelijk. Frankrijk dan maar. Of toch maar België , dan zijn we lekker snel thuis mocht dat nodig zijn. Maar België dat is nou niet echt een lekkere warme vakantie bestemming.

En waar gaan we wonen? Dit meisje is uit het dorp vertrokken en het dorp ook echt uit het meisje. Ik hou van de stad. Maar ga je hartje Rotterdam wonen met 18 miljoen op je rekening? Oké , een huisje in Kralingen en ééntje in Zeeland. En één in Frankrijk omdat ik niet kan kiezen. Zal je zien vergeet ik mijn lievelings jurk in Frankrijk. Ik kom er niet uit.
Eigenlijk wil ik dat fourniturenwinkeltje wel. Met achterin de winkel een mooie naaimachine. En een borduurmachine. En de rest mag Man bedenken.

Wil je weten hoe het afloopt met Jocelyne? in de Centrale Bibliotheek Rotterdam is het boek weer uitleenbaar en ook in de rest van Nederland (en België) zal het te huur of natuurlijk te koop zijn. Het is een mooi boekje.De foto is voor Jenneke. Het zijn rare haakseltjes zonder bestemming. Ik heb mijn witte tafeltje weer mee naar buiten gesleurd toen ik een sprankeltje zon zag en de kansloze haaksels op de foto gezet. Ik zal het één en ander nog even toelichten het zijn vooral onderzetters en bloemen maar ook de zijkanten voor een rolkussen , de bovenkant voor een tissuebox en mijn eerste hexagrammen die zoals je ziet niet echt even groot zijn. En dus waardeloos. Maar wel lekker bezig geweest. Heel tevreden.


Latest Images

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Oosteinde 62, Den Haag

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Trouwlaan 174, Tilburg

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Muntstraat 124, Lisserbroek

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: Fazantenkamp 500, Maarssen

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: F.A. Molijnlaan 141, Nunspeet

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Sterrenkroos 29, Zwolle

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Jan Wolkerssingel 699, Utrecht

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Beulakerweg 27, Giethoorn

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Te koop: Oosterhoutstraat 79, Arnhem

Trending Articles


Te koop: Leutsestraat 26, Angeren


Welmoed Sijtsma


Te koop: Zuiderringdijk 5, Oostwold Gem Oldambt


Te koop: De Kosterskamp 26, Delden


Origineel Vintage tag heuer horloge €310?


Te koop: Bergweg 13, Amerongen


Sylvie Meis sexy aan Paasontbijt


NA kringloopvondst: 1950's Livano Venus 188 chrono


Framed in Black & White Aart Klein photography ...


Te koop: Apollolaan 18, Apeldoorn


Te koop: Kapellerlaan 50 A, Roermond


Ode Aan…| Afl. 3 – Markoesa Hamer


Te koop: Graaf Walramhof 13, Nieuwegein


Comb. Rekker-Westra, Berlikum, winnen Perigueux in sector 4 (2 en slot)


Te koop: Oude Maar 50, Kerkrade


Te huur: Wilgenlaan 5, Schipluiden


Te koop: Vette Knol 15 A, Enkhuizen


Te koop: Rubicondreef 60, Utrecht


AfterRain Shopper


Te koop: Tripklompen 19, Zuidwolde Dr